Na een voorbereidingsperiode van bijna twee jaar was het op vrijdag 6 oktober 2023 eindelijk zover! Onder de titel Auf den Spuren der Schlacht um die Schelde 1944 werd de Duitse editie van onze uitgave ‘In het spoor van de Slag om de Schelde’ ten doop gehouden. De feestelijke boekpresentatie vond plaats in Het Polderhuis te Westkapelle. Hans Sakkers verzorgde een inhoudelijke toelichting en reikte daarna het eerste exemplaar uit aan de burgemeester van Veere, mevrouw Frederiek Schouwenaar.

Auf den Spuren der Schlacht um die Schelde 1944 is de allereerste Duitstalige publicatie over de Slag om de Schelde. Het is een wandelgids en oorlogsboek ineen. De lezer volgt de opmars van de geallieerde commando’s door het Walcherse kustgebied op de voet.  Onderweg passeer je de vele zichtbare en onzichtbare sporen die Walcheren tot een waar openluchtmuseum van de Tweede Wereldoorlog maken.

Dit boekproject is mede mogelijk gemaakt door genereuze bijdragen van een tweetal Walcherse fondsen, de Gemeente Veere en enkele particulieren.