Zierikzee Erfgoedstad is een kleurrijke uitgave over de geschiedenis van Zierikzee en de toeristische bijzonderheden van de stad.

Zierikzee Erfgoedstad

Zierikzee is één van de mooiste steden van Nederland. De historische binnenstad staat boordevol overblijfselen uit de tijd dat het de stad voor de wind ging en één van de belangrijkste handelscentra van de Lage Landen was. Het middeleeuwse stratenpatroon en de bijna zeshonderd monumenten bepalen er het karakter en de sfeer. Als je door de stad wandelt, waan je je in een openluchtmuseum. Heden en verleden vallen er samen.

De historische uitstraling van Zierikzee heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen uit binnen- en buitenland, die de stad in steeds grotere aantallen bezoeken. Veel in Zierikzee is dan ook op het toerisme gericht. Voor een hapje, een goed glas (Zeeuwse) wijn of een fris biertje hoef je nooit lang te zoeken. In het sfeervolle centrum struikel je over de terrasjes en restaurants. Gezellige winkelstraten met veel boetiekjes, bijzondere ateliers en galeries, een handvol fraaie musea en een levendig uitgaansleven completeren het beeld.

Zierikzee Erfgoedstad vertelt het verhaal van de stad en is geïllustreerd met veel kleurrijke afbeeldingen. Het boek leest als een gids en voert je mee langs het op veel plaatsen tastbare verleden. Onder de titel Zierikzee Denkmalstadt is ook een Duitstalige editie verkrijgbaar.

Je kunt Zierikzee Erfgoedstad en Zierikzee Denkmalstadt bestellen in onze webshop voor € 13,99. Heb je nog een vraag over dit boek, stuur ons dan een berichtje en je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Auteur: René van den Berge
ISBN: 97890 820494 8 0
Paperback, 80 pagina’s, fullcolor