Domburg Cover

Ruim een eeuw geleden was Domburg een bad- en kuuroord van internationale allure. In de zomermaanden wemelde het er van de adellijke gasten uit binnen- en buitenland. Gasten met blauw bloed kom je tegenwoordig niet meer tegen, maar nog altijd ademt Domburg de grandeur van weleer. Want gelukkig is niet alles verdwenen. Het statige Badhotel, het chique Badpaviljoen en de bewaard gebleven zomerverblijven, waaronder de Villa Carmen, herinneren aan een roemrijk verleden.

Vandaag de dag is Domburg met bijna een miljoen overnachtingen per jaar één van de populairste vakantiebestemmingen aan de Nederlandse kust. Een prima plek voor strand- en natuurliefhebbers, wandelaars, fietsers en golfers. Maar ook kunstliefhebbers komen er royaal aan hun trekken met een museum, meerdere galerieën en de jaarlijkse internationale schildersweek rond Hemelvaart.

Deze rijk geïllustreerde uitgave beschrijft de op veel plaatsen nog tastbare historie van Domburg en voert u mee langs de mooiste en meest bijzondere plekjes van dorp en directe omgeving.

Auteur: René van den Berge
ISBN: 978 90 820494 2 8

Je kunt deze uitgave bestellen in onze webshop voor 15,99.

‘Domburg’ is ook verkrijgbaar in een Duitse editie.