Stille getuigen en verborgen verhalen over de geallieerde opmars langs de Walcherse kust tijdens operatie Infatuate II (1944)

Operatie Infatuate II

Het kustgebied van het Zeeuwse eiland Walcheren vormde in oktober en november 1944 het decor van operatie Infatuate II, de laatste akte van de Slag om de Schelde. Langs de Walcherse kust stonden de Duitse kustbatterijen die de monding van de Westerschelde beheersten en de vrije vaart op het al door de geallieerden bevrijde Antwerpen blokkeerden.

Nadat Walcheren in oktober 1944 door Britse bommenwerpers onder water was gezet en de Duitse kustverdediging intensief was gebombardeerd, landden in de vroege ochtend van 1 november 1944 Britse, Noorse en Belgische troepen op de Walcherse kust bij Westkapelle. Terwijl de hoofdmacht door het zuidelijke duingebied optrok in de richting van Vlissingen om de kustbatterijen uit te schakelen, vocht een tweede troepenmacht zich een weg naar het noordwesten van Walcheren.

Operatie Infatuate II eindigde na een week van hevige gevechten op 8 november 1944 met de capitulatie van de laatste Duitse troepen bij Vrouwenpolder.

Volg de commando’s op de voet

Dit boek is een oorlogsboek en een wandelgids ineen. Je volgt de opmars van de geallieerde commando’s door het Walcherse kustgebied letterlijk op de voet. Negen wandelroutes voeren je door het slagveld van 1944. Onderweg passeer je de vele zichtbare en onzichtbare sporen van operatie Infatuate II die Walcheren tot een waar openluchtmuseum van de Tweede Wereldoorlog maken. Op bijzondere plekken sta je stil bij de strijd die er is geleverd.

Je reis begint al thuis op de bank met veel achtergrondverhalen en tientallen unieke foto’s. De handige wandelkaarten in dit boek helpen je om je weg te vinden. Onderweg kun je ook gebruikmaken van de speciaal voor deze wandelingen ontwikkelde mobiele app.

Auteur

Auteur Hans Sakkers is een veelgevraagd spreker en schrijver van een lange lijst publicaties over militair-historische onderwerpen. Hij is mede-auteur van het standaardwerk ‘Slag om de Schelde 1944. De beslissing in de strijd om West-Europa’, dat is bekroond met de Zeeuwse Boekenprijs 2020. Aan het schrijven van ‘In Het Spoor Van De Slag om de Schelde’ en het uitzetten van de wandelroutes is medewerking verleend door een enthousiast team vrijwilligers van Stichting Tuys Ongewoon Gewoon te Oostkapelle.

Dit boek bestellen?

De uitgave van ‘In Het Spoor Van De Slag om de Schelde’ staat gepland voor voorjaar 2021. De verkoopprijs is nog niet bekend. Heb je belangstelling voor dit boek? Laat het ons dan weten en mail je contactgegevens naar info@marbergmedia.nl. Je kunt ook hier klikken. Zodra het boek leverbaar is, ontvang je van ons een berichtje.