De Kop van Schouwen
Het westelijk kustgebied van Schouwen-Duiveland, of zoals de bewoners zelf zeggen: de Kop van Schouwen, is al generaties lang een begrip bij strand- en natuurliefhebbers. Met drie tot vier miljoen overnachtingen per jaar behoort het gebied tot de populairste vakantiebestemmingen aan de Nederlandse kust.

Behalve Burgh-Haamstede en Renesse horen ook de buurtschappen Westenschouwen, Nieuw-Haamstede en Burghsluis tot de Kop van Schouwen. Veel, zo niet alles is er gericht op het toerisme.

Het boek beschrijft de op veel plaatsen nog tastbare geschiedenis van Burgh-Haamstede, Renesse en de buurtschappen Westenschouwen, Nieuw-Haamstede en Burghsluis. Daarbij komen ook de regionale cultuur en folklore, waaronder het strao-rieën, aan de orde. Verder wordt de lezer meegevoerd langs de mooiste en meest bijzondere plekjes die het gebied vandaag de dag bijzonder maken. De uitgave is volledig in kleur en rijk geïllustreerd met veel unieke afbeeldingen.

Je kunt deze uitgave bestellen in onze webshop voor € 13,99.

Auteur
Auteur van het boek is René van den Berge. Van zijn hand verschenen recent de boeken ‘Oostkapelle, buitenplaats van Walcheren’, ‘Domburg’ en ‘Jo de Roo. Wielerheld.’ Van de twee eerstgenoemde uitgaven zijn ook Duitstalige edities verschenen.