Op 13 november 2019 wordt de nieuwe uitgave ‘Rotterdam Katendrecht in de 20e eeuw’ gepresenteerd in Theater Walhalla, Sumatraweg 9-11 te Rotterdam. 

Dit boek schetst met nooit eerder gepubliceerde historische foto’s een beeld van de Rotterdamse stadswijk Katendrecht in de vorige eeuw. De foto’s nemen de lezer mee terug in de tijd naar de volksbuurt die Katendrecht ooit was. Voor veel oudere Rotterdammers een feest van herkenning en voor nieuwe bewoners van de wijk een boek om hun nieuwe woonplek in het perspectief van historie en ontwikkeling te kunnen zien.

De foto’s en de begeleidende teksten in het boek zijn van de hand van Tinus en Bep de Does, een rasecht Rotterdams echtpaar dat hun stad vele decennia lang heeft gefotografeerd. Niet thematisch, niet met enige orde, maar gewoon eerlijke en natuurgetrouwe beelden van Rotterdam. Hun inspanningen hebben geresulteerd in 58 fotoboeken Met dit boek over Katendrecht verschijnt nu het 59e deel in de reeks. De ruim 200 foto’s in het boek zijn voor 95 procent eigen werk en voor de rest aangevuld met afbeeldingen uit de rijke fotocollectie van het Rotterdams Stadsarchief.

Dit boek is een uitgave van DMDesk Marketing en Communicatie.
Marberg Media verzorgt de distributie.