In mei 2021 verschijnt onze nieuwe uitgave In het spoor van de Slag om de Schelde. Stille getuigen en verborgen verhalen over de geallieerde opmars langs de Walcherse kust tijdens operatie Infatuate II (1944)’. Auteur is Hans Sakkers.

In dit boek wordt gedetailleerd verslag gedaan van operatie Infatuate II, die op 1 november 1944 begon met de landingen bij Westkapelle. Een deel van de invasietroepen trok door het zuidelijke duingebied van Walcheren op in de richting van Vlissingen om de kustbatterijen uit te schakelen, terwijl een tweede troepenmacht zich een weg vocht naar het bosrijke noordwesten van Walcheren. Na een week van hevige gevechten eindigde de operatie op 8 november met de capitulatie van de laatste Duitse troepen bij Vrouwenpolder.

Dit boek is een oorlogsboek en wandelgids ineen. Negen wandelroutes voeren je door het slagveld van 1944. Je volgt de opmars van de geallieerde commando’s door het Walcherse kustgebied letterlijk op de voet. Onderweg passeer je de vele zichtbare en onzichtbare sporen van operatie Infatuate II die Walcheren tot een waar openluchtmuseum maken. Op bijzondere plekken sta je stil bij de strijd die er is geleverd. Handige wandelkaarten helpen je om je weg te vinden. Onderweg kun je ook gebruikmaken van de speciaal voor deze wandelingen ontwikkelde mobiele app. Je reis begint al thuis op de bank met veel achtergrondverhalen en tientallen unieke afbeeldingen.

De verkoopprijs van deze uitgave is € 23,95. Bestel het boek nu in onze webshop en je ontvangt het begin mei in je brievenbus. Wij betalen de verzendkosten.

Heb je een vraag over dit boek? Laat het ons dan weten via ons contactformulier? Klik daarvoor hier.