Voorjaar 2021 verschijnt onze nieuwe uitgave In het spoor van de Slag om de Schelde. Stille getuigen en verborgen verhalen over de geallieerde opmars langs de Walcherse kust tijdens operatie Infatuate II (1944)’. Auteur is Hans Sakkers.

Het fascinerende kustlandschap van Walcheren vormde in oktober en november 1944 het decor van één van de belangrijkste militaire operaties uit de Tweede Wereldoorlog: de Slag om de Schelde. Het doel daarvan was het uitschakelen van de Duitse kustbatterijen die de monding van de Westerschelde beheersten en de vrije vaart op het al bevrijde Antwerpen blokkeerden. Nadat Walcheren onder water was gezet en de Duitse kustverdediging intensief was gebombardeerd, landden op 1 november 1944 geallieerde troepen op de Walcherse kust bij Westkapelle. Deze operatie met de codenaam Infatuate II eindigde, na een week van hevige gevechten, op 8 november met de capitulatie van de laatste Duitse troepen bij Vrouwenpolder.

Dit boek is een oorlogsboek en een wandelgids ineen. Je volgt de opmars van de geallieerde commando’s door het Walcherse kustgebied letterlijk op de voet. Negen wandelroutes voeren je door het slagveld van 1944. Onderweg passeer je de vele zichtbare en onzichtbare sporen van operatie Infatuate II die Walcheren tot een waar openluchtmuseum maken. Op bijzondere plekken sta je stil bij de strijd die er is geleverd. Handige wandelkaarten helpen je om je weg te vinden. Onderweg kun je ook gebruikmaken van de speciaal voor deze wandelingen ontwikkelde mobiele app. Je reis begint al thuis op de bank met veel achtergrondverhalen en tientallen unieke afbeeldingen.

Hans Sakkers is een veelgevraagd spreker en auteur van een lange lijst publicaties over militair-historische onderwerpen. Hij is mede-auteur van het standaardwerk ‘Slag om de Schelde 1944. De beslissing in de strijd om West-Europa’, dat is bekroond met de Zeeuwse Boekenprijs 2020. Aan het schrijven van dit boek en het uitzetten van de wandelroutes is medewerking verleend door een enthousiast team vrijwilligers van Stichting Tuys Ongewoon Gewoon te Oostkapelle.

De uitgave van ‘In Het Spoor Van De Slag om de Schelde’ staat gepland voor voorjaar 2021. De verkoopprijs is nog niet bekend. Heb je belangstelling voor dit boek? Laat het ons dan weten en mail je contactgegevens naar: info@marbergmedia.nl. Maak je liever gebruik van ons contactformulier? Klik dan hier. Zodra het boek leverbaar is, ontvang je van ons een berichtje.